Jätehuolto


Kuljetukset


TULLAN PERHEYRITYSTEN 
PALVELUJA KANGASNIEMELLÄ

Katso myös: Ajankohtaista | Arkisto | Nostalgiaa

Tiiholan pieni kylä on yksi Etelä-Savossa sijaitsevan Kangasniemen kunnan vanhimpia kyliä. Sieltä ovat kotoisin Tullan perheyritykset, joista näillä sivuilla tarkemmin.

Arvostamme historiaa ja perinteitä sekä edellisten sukupolvien työtä, mutta suuntaamme katseemme haavi auki ja korvat höröllään suoraan tulevaisuuteen kuunnellen asiakkaiden toiveita.


Ajankohtaista:

----

Pakkausmuovin keräys

Olemme aloittaneet uutena jätejakeena kuluttaja-asiakkaiden pakkausmuovin kiinteistökohtaisen keräyksen Kangasniemen kirkonkylässä. Suurimmassa osassa taloyhtiöitä ja monella yksityiselläkin kiinteistöllä on energiajaeastiat tarroitettu uudestaan pakkausmuovin keräykseen. Pakkausmuoviin saa laittaa mm. jogurttipurkit, voirasiat, leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset, pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset, muovipullot, -kanisterit ja -purkit, muovikassit, muovituubit ja pakkausstyroxit. Lajitteluohjeita pyydetään noudattamaan riippumatta astian väristä.

Syynä muutokseen on ympäristön hyvinvointi ja talous. Keräämämme sekajäte käytetään jätevoimalassa energiantuotantoon, samoin käy keräämällemme energiajakeelle eri reittiä pitkin. Energiajakeen käsittelymaksun hinta lähestyy sekajätteen hintaa, joten jatkossa taloudellista hyötyä niiden erillään pitämisestä on vaikea löytää. Jätelain jätehierarkiassa sekajäte ja energiajae ovat samalla tasolla. Suurin osa kirkonkylässä kerätystä energiajakeen tilavuudesta on ollut pakkausmuovia. Nyt pakkausmuovi saadaan uudelleen muovinvalmistuksen raaka-aineeksi ja uusiutumatonta öljyä säästyy. Teemme yhteistyötä Suomen Uusiomuovi Oy:n kanssa ja toimitamme pakkausmuovin Riihimäelle heidän laitokseensa.

Uusitut jätteiden lajitteluohjeemme löydät täältä!

Lapaskankaan jäteasema avoinna:

tiistaisin klo 8-12 ja perjantaisin klo 13-17.
2.5.-30.9. myös lauantaisin klo 8-12.

Tervetuloa!

----

Arkisto:Tullan tila
'

 Kävijälaskuri