Kangasniemen kunnan
jätehuoltotiedote 
(29.1.2009)

Kangasniemen kunta on lähettänyt tiedotuskirjeen aluekeräyspisteistä sekä vakituisten kiinteistöjen että vapaa-ajan asuntojen haltijoille. Suorassa sopimussuhteessa tai jonkin kimpan (esim. tiekunta) kautta sopimussuhteessa jätehuoltoyritykseen oleville kiinteistöille kirjettä ei ole mennyt eikä asia heitä koske. Kirjeen pohjalta on herännyt kysymyksiä. Kertaan muutamia asioita myös tässä.

Kirje ei aiheuta saajilleen mitään toimenpiteitä. Aluekeräyspisteet säilyvät entisillä paikoillaan ja systeemi jatkuu ennallaan. Pääpiirteittäin ainoa muutos on, että aiemmin kunnasta tullut lasku tulee jatkossa Kangasniemen Jätehuolto Oy:ltä. Tämän vuoden laskutuskierros pyritään tekemään huhti-kesäkuussa. Jätejakeita on tarkoitus lisätä tämän vuoden aikana. Jätemaksujen suuruus täsmentyy ennen laskutuksen tekoa, kun saamme järjestelmän tarkat kulut viime vuodelta selville. Tiedossa on pientä nousua, koska kunnan jätemaksujen hintakehitys on laahannut jäljessä verrattuna kustannuksiin.

Valvontaa keräyspisteissä tehostetaan. Valvontajärjestelmä aiheuttaa kustannuksia, mutta sillä ehkäistään turhien kulujen syntymistä, joten valvontalaitteet eivät nosta jätemaksujen suuruutta. Aluekeräyspisteiden käyttäjiä pyydetään lukemaan pisteissä ja astioissa olevia lajitteluohjeita sekä toimimaan niiden mukaisesti. Lajitteluohjeet löytyvät myös näiltä sivuilta ja lisätietoja voi kysyä myös suoraan meiltä.

Palaa ajankohtaista osioon
>> Paluu etusivulle

'