Olemme aloittaneet uutena jätejakeena kuluttaja-asiakkaiden pakkausmuovin kiinteistökohtaisen keräyksen Kangasniemen kirkonkylässä. Suurimmassa osassa taloyhtiöitä ja monella yksityiselläkin kiinteistöllä on energiajaeastiat tarroitettu uudestaan pakkausmuovin keräykseen.

Pakkausmuoviin saa laittaa mm. jogurttipurkit, voirasiat, leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset, pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset, muovipullot, -kanisterit ja -purkit, muovikassit, muovituubit ja pakkausstyroxit.

Lajitteluohjeita pyydetään noudattamaan riippumatta astian väristä. 

Syynä muutokseen on ympäristön hyvinvointi ja talous

Keräämämme sekajäte käytetään jätevoimalassa energiantuotantoon, samoin käy keräämällemme energiajakeelle eri reittiä pitkin. Energiajakeen käsittelymaksun hinta lähestyy sekajätteen hintaa, joten jatkossa taloudellista hyötyä niiden erillään pitämisestä on vaikea löytää. Jätelain jätehierarkiassa sekajäte ja energiajae ovat samalla tasolla.

Suurin osa kirkonkylässä kerätystä energiajakeen tilavuudesta on ollut pakkausmuovia. Nyt pakkausmuovi saadaan uudelleen muovinvalmistuksen raaka-aineeksi ja uusiutumatonta öljyä säästyy.

Teemme yhteistyötä Suomen Uusiomuovi Oy:n kanssa ja toimitamme pakkausmuovin Riihimäelle heidän laitokseensa.